Pretekli dogodek
6. apr. 2019 20:00

DrummingCellist in Big Band RTV Slovenija

DrummingCellist, trenutno eden najbolj navdušujočih solo projektov na evropski jazz sceni in Big Band RTV Slovenija napovedujeta unikatno glasbeno odisejo.

Posebej za ta koncert sta z izkušeno kvaliteto našega najboljšega big band orkestra svoje glasbene veščine združila vrhunski bobnar, violončelist in skladatelj Kristijan Krajnčan ter maestro Lojze Krajnčan, aranžer in dirigent - v avtorsko vizijo, kjer se preliva jazz, filmska in etno glasba.

Edinstven in izreden projekt, ki mu v svetu bržkone ne gre najti enakega (niti podobnega!) Nina Novak, Jazzetna

Kristijan Krajnčan je z Big Bandom RTV Slovenija sodeloval že večkrat pri zahtevnejših glasbenih projektih, tokrat prvič tudi kot avtor glasbe. V ponos mu je sodelovanje z očetom Lojzetom Krajnčanom, ki je legenda slovenskega jazza in dirigent ter aranžer orkestra že 30 let. Njuno tokratno sodelovanje je nadgradnja vseh dosedanjih in prav gotovo sta oba Krajnčana veliko doprinesla k raznolikosti in kvaliteti slovenskega glasbenega prostora.

Album, kakršnega bi bili pri ECM zelo veseli. Mario Batelić, SIGIC

Ob koncertu bo izšla tudi najnovejša zgoščenka DrummingCellist: ABRAXAS - novi, že drugi album DrummingCellist, je stičišče starih in novih svetov. Če je glasba eno redkih preostalih zavetij prastare “magije”, ki ne polaga računov zgolj razumljenemu, potem ABRAXAS ni hipna “abrakadabra”, ki prelisiči čute le za nekaj sladkih zvočnih trenutkov, ampak se skozi umetniško širino ustvarjalca, bobnarja, čelista, inštrumentalista in skladatelja Kristijana Krajnčana udejanja kot spontano-premišljena alkimija dveh svetov, ki preko prostranih, a jasno definiranih zvočnih pokrajin dveh inštrumentov zapeljuje z zlatim rezom uravnoteženosti in kaosa, temperamenta in umerjenosti, eksplozivnosti in miline, svetlobe in teme! 

ABRAXAS je glasbeno delo, ki popelje iz drvečega, ponorelega sveta instant zabave in lažnih novic v prostrano pokrajino glasbenih (z)možnosti, nad katero se odpira presunljivo obzorje zvočne čistine. 

DrummingCellist in Big Band RTV Slovenija

6. apr. 2019 20:00
6. apr. 2019 20:00
Več terminov

18, 15 EUR

Posebni gostje: Goran Krmac, tuba; Jaka Kopač, alt saksofon; Jani Moder, kitara; Petra Vidmar, timpani, klasična tolkala; Vid Ušeničnik, tolkala

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI