Dani de Morón  - '21' (Španija)
Nakup Linhartova dvorana
Termini:
4. feb. 2019 20:00

15, 20, 23, 12* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

S podporo Veleposlaništva Kraljevine Španije

V sodelovanju s Flamenko bienalom, Nizozemska

Glasbe sveta

Dani de Morón - '21' (Španija)

Presunljiva flamenko kitara obogatena z glasovi in plesom

Dani de Morón, kitara; Jesús Méndez, Antonio Reyes, Duquende, vokal ; Antonio & Manuel Montes Saavedra, ‘Los Mellis’, ploskanje; Patricia Guerrero, ples

Z umetniki, kot je Dani de Morón (1981), ima flamenko obetavno prihodnost. Rodil se je v Moronu de la Fronteri, južnošpanskem kraju, ki slovi po tradiciji negovanja kitarske glasbe. Izjemni kitarist tradicionalno tehniko igranja alzapúa (uporablja se izključno v flamenku) šteje za samoumevno. Obenem ima prirojeni dar za izvabljanje najlepših harmonij in razpoloženj iz strun. Z navdušujočo zasedbo zvezdniških glasbenikov, treh pevcev, dveh ploskalcev in sodobne plesalke Patricie Guerrero, oživlja tradicijo flamenka v 21. stoletju. De Morón dokazuje, zakaj velja za enega najboljših kitaristov svoje generacije in zakaj je tradicija flamenko kitare 'toque' z njih v zlatih rokah.

Dani de Morón je neustavljiv na svoji uspešni poti. Zaznamuje jo slog, zaradi katerega ga številni umeščajo v predhodno generacijo. Dokazujejo jo povabilo Paca de Lucíe za sodelovanje pri turneji “Cositas Buenas” kot drugi kitarist, priznanje  giraldillo za kitarsko igro na Seviljskem bienalu leta 2012 ter prvi solistični album Cambio de Sentido, ki je navdušil tako kritike kot poslušalce. Odlikuje jo osebnost, ki ga je povzdignila v referenčno ime pri samo 33. letih.

»Stvari poskušam delati po svoje, doseči lasten dialog in ohranjati značilnosti svojega domačega mesta.« Dani de Morón


 

 

 

Juan de Marcos González Afro-Cuban All Stars (Kuba)
Teresa Salgueiro (Portugalska)
Komentarji | Število komentarjev: 0