Compagnie Käfig: Piksel
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
22. maj. 19:30

15, 19, 21, 25, 13* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Generalni pokrovitelj abonmaja Veličastnih 7

Pokroviteljica predstave PIKSEL

Medijska pokroviteljica abonmaja Veličastnih 7

Spletna medijska pokroviteljica

Abonma Veličastnih 7 in za izven

Compagnie Käfig: Piksel

Plesna estetika in najmodernejše tridimenzionalne video projekcije

Umetniško vodenje in koreografija: Mourad Merzouki

Digitalna produkcija: Adrien Mondot, Claire Bardainne
Glasba: Armand Amar

Produkcija: Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val-de-Marne / Compagnie Käfig
Koprodukcija: Maison des Arts de Créteil, Espace Albert Camus – Bron

Režiser in koreograf Mourad Merzouki, ki je bil v devetdesetih ena ključnih osebnosti francoskega in mednarodnega plesnega hiphoperskega dogajanja, danes deluje na križišču različnih ustvarjalnih področij. Praviloma njegova dela bogatijo elementi sodobnega cirkusa, borilnih veščin, plesa, upodabljajočih umetnosti, predvsem pa sodobne tehnološke rešitve. Večdisciplinarni pristop mu omogoča raziskovanje obzorij tako plesne kot drugih ustvarjalnosti.

Compagnie Käfig je z željo po razširitvi svojega umetniškega polja delovanja ustanovil leta 1996. Beseda Käfig v arabskem jeziku pomeni kletka, kar jasno nakazuje, da ne pristaja na žanrske omejitve in išče stične točke različnih zvrsti. Leta 2009 je postal vodja Narodnega koreografskega centra iz Créteila in Val-de-Marna, v katerem poleg plesne produkcije skrbi za izobraževanje mlajših plesnih generacij ter zagotavlja tehnično in izobrazbeno pomoč neodvisnim ustvarjalcem.

Projekt Piksel je mejna točka združitve sodobne tehnologije in igralčevega telesa, v kateri oba ohranjata svojo primarnost, hkrati pa delujeta kot eno. Kot organizem, sestavljen iz dveh različnih danosti, združen v novo, tretjo. Tehnologija ni le odrski učinek, temveč gradivo, da plesalce prestavi v novo razsežnost, ki prevzame tako z »digitalizirano« natančnostjo kot lirizmom, ki ga znotraj nje ustvarjajo telesa. Piksel je paša za vsa čutila, hkrati pa izredno pomenljiva pripoved o tem, kam ob visokem tehnološkem ritmu pravzaprav korakamo. Oziroma plešemo.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0