BECCA STEVENS
Nakup Linhartova dvorana
Termini:
6. nov. 2017 20:00

24, 18, 15* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

BECCA STEVENS

Pop, jazz in folk z newyorško dušo

Becca Stevens, glas, kitara; Jordan Perlson, bobni, tolkala; Alicyn Yaffee, bas

»… najbolj spektakularen od vseh njenih albumov (Regina)… kompleksen, gosto tkan studijski album s sugestivnimi skladbami, izmenjaje zasanjanimi in srh vzbujajočimi.« Downbeat Magazine

Kantavtorka z močno izpovedno noto je letos izdala četrti album Regina in z njim takoj pobrala najboljše ocene (5 zvezdic v Downbeatu..). Ljubljenka občinstva kot tudi glasbenih zvezdnikov kot so Esperanza Spalding, Brad Mehldau in Jose James, je pri novem albumu sodelovala z Jacobom Collierjem, Lauro Mvulo in Davidom Crosbyjem ter seveda z Michaelom Leaguem, vodjem zasedbe Snarky Puppy, s katerimi je posnela izjemen koncertni video klip. Je ena redkih glasbenic, ki uspešno krmari med popom, jazzom ter apalaško in britansko folk tradicijo. To bo njen prvi koncert v Sloveniji.

Becca Stevens, umetnica v nenehnem iskanju novih izraznih širjav, si je z albumom Regina nadela drugačno glasbeno preobleko. Po izidu svojega kritiško cenjenega tretjega albuma Perfect Animal se je Becca lotila glasbenega raziskovanja, ki se je začelo s študijo kraljice Elizabete I., kot navdiha ob naročilu skladbe nove glasbe, in razširilo v posvetila različnim kraljicam v zgodovini, literaturi, folklori in avtoričini lastni domišljiji. Pesmi sta navdihnili razsežnosti kraljevskega in božjega ter navsezadnje Regina kot glas, kot zaupna prijateljica in alter ego.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0