Ana Pupedan & Jani Kovačič: Besne pesmi
Nakup Klub CD
Termini:
16. jan. 2018 20:00

15, 10* EUR

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Medijska pokrovitelja

Cankarjevi torki

Ana Pupedan & Jani Kovačič: Besne pesmi

Mešanica šansona, ljudske glasbe in rocka v sodobni protestni pesmarici

Simon Avsec, glas, violina, mandolina, orglice;  Boštjan Požar, električna kitara, glas; Peter Žnidaršič, bas kitara, glas; Marko Doles, bobni, glas; Jani Kovačič, glas

Jani Kovačič je pri Založbi Radia Študent izdal dvojno koncertno ploščo Besne pesmi, ki je nastala v sodelovanju z zasedbo Ana Pupedan. Na vprašanje, na kaj je besen, je odgovoril: »Na kaj nismo besni? Po petindvajsetih letih se počutimo izigrane in prevarane. Predvsem pa smo nazadovali in smo zdaj nekje ob koncu 19. stoletja. In še padamo. Nočemo, da je naša prihodnost preteklost.« Kovačič je znan po ostrem jeziku, ki neusmiljeno biča in jasno odslikava naš vsakdan. Z zasedbo Ana Pupedan se je srečal na ljudskih vstajah in protestih in odločili so se za nadgradnjo tamkajšnjega ad hoc sodelovanja. »V turbulentnih mesecih ljudske vstaje smo se odločili, da bomo napravili nove pesmi za take priložnosti, komade našega besa in jeze, cinizma in optimizma, veselja in obupa ter predvsem človeškega vitalizma in obešenjaškega humorja. Ker ne vemo, kaj bo, moramo biti pripravljeni na vse,« je dejal.

»Mešanica šansona, ljudske glasbe, rocka in drugih žanrov se strne v sodobno protestno pesmarico, glasbeni dokument današnjega časa, dokument upora. Besno, sproščeno in duhovito sodelovanje.« (Mladina)

 

 

Komentarji | Število komentarjev: 0