50 LET FOLKLORNE SKUPINE EMONA
Nakup Linhartova dvorana
Termini:
16. dec. 2017 19:30

13, 16 EUR

Prireditev drugega organizatorja

50 LET FOLKLORNE SKUPINE EMONA

Prireja: Folklorna skupina Emona, kulturno društvo

Folklorna skupina Emona ob 50-letnici delovanja pripravlja slavnostni koncert, na katerem bodo nastopili nekdanji in sedanji plesalci in godci skupine. Na odru bo več kot devetdeset plesalcev, ki jih bosta spremljala narodni in tamburaški orkester.


Koncert bo retrospektivne narave in bo predstavil petdeset let delovanja skupine, ki neguje ljudske plese, glasbo in običaje vseh slovenskih pokrajin. V preteklosti so pomemben del programa zavzemali plesi širše balkanske regije. Del tega prenovljenega programa bo mogoče videti v Cankarjevemu domu. Plesalci in godci Folklorne skupine Emona bodo gledalce s pesmijo in plesi popeljali v bogato kulturno dediščino tržaškega, goričkega, gorenjskega in štajerskega območja ter skupaj s tamburaši v okolico Razkrižja, Haloz in v Medžimurje. Dekleta bodo zaplesala plese iz Makedonije, fantje iz Banata. Emoncem se bodo na odru pridružili pevci okteta Deseti brat, dva od njih sta nekdanja Emonca.

Celovita predstavitev delovanja Folklorne skupine Emona bo zaključila polstoletno obdobje delovanja skupine, ki je v slovenskem ljubiteljskem, društvenem in kulturnem prostoru pustila močan pečat.

Koncert bo posnela Radiotelevizija Slovenija.

 

Komentarji | Število komentarjev: 1

Milan Pavliha | 17.12.2017

Stara ljubezen, če ne gori, pa tli

Sinoči sem bil ponovno z dušo in srcem godbeni Emonec!