DANCE AMORE (ZAPLEŠI LJUBEZEN)
Nakup Gallusova dvorana
Termini:
1. jun. 20:00

24, 29, 34 EUR

Vstopnica kot darilo ob dnevu žena! Od 5. do 8. marca velja ob nakupu dveh vstopnic 10% popust!

Prireditev drugega organizatorja

DANCE AMORE (ZAPLEŠI LJUBEZEN)

Prireja: GIG INT, prireditvena agencija, d.o.o.

Vsi ljubitelji plesa in broadwayskega glamurja boste ob plesnih korakih najboljših slovenskih plesalcev lahko uživali tudi v Gallusovi dvorani, saj se plesni šov Dance Amore vrača v Cankarjev dom. Plesna zgodba  je nastala pod vodstvom znamenitega plesnega prvaka Jurija Batagelja ter s svojim bliščem navdušila občinstvo, zaradi izrednega zanimanja pa se najboljši plesalci že pripravljajo za prestižni oder.

Plesni šov bo s priznanimi slovenskimi plesalci, razgibano scenografsko podobo, bleščavimi kostumi in izvirnimi koreografijami pričaral pristno ozračje natrpanih ulic New Yorka. Plesna zgodba nas vodi po živahnem nočnem življenju Brooklyna ter z zgodbo o ljubezni, ljubosumju, strasteh in umoru povezuje pestro paleto latinskoameriških in standardnih plesov, z atraktivnimi modernimi koraki žgočega argentinskega tanga, umazane salse, hip hopa, modernega plesa in jazza. Žarometi zažarijo, ulice se prebudijo in zgodbe plesnih junakov oživijo skupaj z njimi. V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora in humor živahnih uličnih likov. Dogajalna kulisa je postavljena na obrobje Brooklyna leta 1947 in prikazuje 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega daru se srečujejo posamezniki iz različnih okolij ter se spopadajo s številnimi izzivi, ki tvorijo čustveni vrtinec in spletajo plesno pripoved.

Spoznali bomo blišč in vznemirjenje mafijskega podzemlja in newyorških ulic, polnih nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V mozaik zgodb so združeni nastopi plesnih duetov, prepleteni s točkami modernih plesnih formatov, začinjenih z zapeljivim vokalom, ki gledalca vabi v razburkani vrtinec čustev. Žarometi zažarijo ter nas z glasbo in plesom ponesejo v mesto preporoda in velikih priložnosti.

Ekstravagantne plesne točke bo na odru izvedla družba priznanih slovenskih plesalcev, ki jih nekatere poznamo tudi iz šova Zvezde plešejo, ter številni drugi, saj v predstavi nastopa kar 21 plesalcev v devetnajstih prizorih in plesnih točkah, ki jih povezujeta pripovedovalec in pevka s pevskimi vložki. Vsi, ki ste zamudili ogled bleščečega spektakla, imate ponovno priložnost za pristno broadwaysko doživetje na največjem odru Cankarjevega doma.

 

Komentarji | Število komentarjev: 0