1. mar. 17:00

Saša Eržen: Tista o bolhah

Gledališka predstava

Nekoč je za sedmimi gorami, sedmimi vodami in sedmimi mišjimi luknjami živela mačja kraljica. Kadar ni prirejala gostij ali parad, je najraje dremuckala na mehkih žametnih blazinah in predla. Njeno življenje je bilo prav po mačje lagodno in brezskrbno, dokler je nekega dne ni nekaj prav čudno ugriznilo, potem pa začelo neznosno srbeti. Služabniki so jo praskali, a ni nič pomagalo. Med seboj so začeli šušljati, da ima mačja kraljica bolhe. Kraljica, da ima bolhe! Ne, to pa že ne! In je vse odpustila. Na pomoč je poklicala vse modrece mačjega kraljestva, a ji nihče ni znal pomagati. Dokler ji na pomoč ni priskočil postaven in premeten Frajermuc.

Tista o bolhah je nagajiva, iskriva in zabavna pripoved o mačji kraljici, ki si noče priznati, da ima težave in se jih zato loteva na popolnoma neuspešen način. Bežanje pred težavami in problemi ni nikoli rešitev, ne za bolhe ne za druge tegobe. Rešimo jih lahko le, če si jih priznamo, jih zgrabimo za vrat in se pogumno spopademo z njimi.

Slikanica Tista o bolhah je bila uvrščena med pet finalistk za najboljšo izvirno slovensko slikanico leta 2011 in je prejela nagrado zlata hruška za kakovostno literature.

Saša Eržen: Tista o bolhah

1. mar. 17:00
Več terminov

7'50 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Režija: Ivana Djilas
Avtorici dramatizacije: Tatjana Doma, Saša Eržen
Avtorica besedil songov: Saša Eržen

Produkcija: SLG Celje

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI