Prestavljeno v junij 2021

Mednarodna skupinska razstava Bienala neodvisnih 2020 - prestavljeno v junij 2021

Skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev drugega vala epidemije koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve in začasno zaprli vse razstave.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>Bienale slovenske neodvisne ilustracije - Bienale neodvisnih prvič predstavlja mednarodno selekcijo. Selekcija je potekala preko odprtega poziva in raziskovanja vizualne produkcije prostorov držav bivše Jugoslavije.

S predstavitvijo mednarodne zasedbe pretežno mlajše generacije se platforma Bienala neodvisnih s to prelomno razstavo načrtno premika v polje internacionalizacije in povezovanja izven meja Slovenije. Izjemna produkcija polj vizualnega ustvarjanja, ki se nahaja znotraj našega geografskega področja, je še vedno pomankljivo predstavljena slovenskemu in mednarodnemu občinstvu, zato je poslanstvo mapiranja, arhiviranja in promoviranja polja kontekstov sodobne ilustracije, kot žive materije, ki se odziva na trende in aktualnosti današnjega časa, še toliko pomembnejša.

Z razstavo želimo zanetiti iskro zanimanja tako pri domači publiki, kot tuji, ki jo kontinuirano gradimo skozi aktivnosti. Razstava digitalnih printov petdesetih (++) avtorjev iz Slovenije, Srbije, Hrvaške ..., se predstavlja tudi skozi intervjuje izbranih posameznikov in njihovih misli, predstav, sanj in odnosov do kreativnih okolij, njihove produkcije in razumevanja nemirnega sveta, v katerem živimo.

www.bienaleneodvisnih.com

 

Mednarodna skupinska razstava Bienala neodvisnih 2020 - prestavljeno v junij 2021

Prestavljeno v junij 2021
Več terminov

Prosti vstop

Koprodukcija: Cankarjev dom (SI), APURI – Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta Rijeka (HR), Galerija Kortil Rjeka (HR), Ravnikar Gallery Space (SI) in Skalinada – Artist-In-Residence Omišalj Krk (HR), Kino Šiška (SI)

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI