1. dec. 18:00

Potujoča muzika

Prireja: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Potujoča muzika je nastala leta 2011 in do nas pripotuje svaki dve leti. Je izobraževalni projekt, ki vsebuje izdajo nove notne zbirke za mladinske zbore in istoimenski koncert. Ta spada v množico prireditev po svetu, ki bodo počastile svetovni dan zborovske glasbe in bo največja temu namenjena prireditev v Sloveniji. Poglavitno sporočilo dneva zborovskega petja je, da v glasbi ne iščemo le oblikovne popolnosti in poustvarjalne lepote, temveč z združenimi močmi slavimo solidarnost, mir in razumevanje.  

Na tem posebnem dogodku bodo imeli izbrani mladinski zbori Slovenije, ki so se v zadnjih dveh letih izkazali na regijski in državni ravni, možnost nastopa v Cankarjevem domu. Ti zbori precej pripomorejo k razvoju zborovske dejavnost in so most do odličnih dosežkov odraslih zborov. 

Skupaj bo zapelo približno 500 pevcev, intenzivno pa so se na to pripravljali od septembra. Za to priložnost so nastale tudi nove skladbe in aranžmaji. S pripravami in udeležbo na koncertu so šole omogočile zborom kakovostno in intenzivno delo, dogodek pa bo otroke iz vse Slovenije netekmovalno povezal in jim omogočil čudovit občutek množičnega skupnega muziciranja.

Potujoča muzika

1. dec. 18:00
Več terminov

7, 9 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija: ENKI