Festival Fabula
1. mar. 2019 20:00

Fabula: Tatjana Tolstoj

Otvoritev festivala
Produkcija festivala: Založba Beletrina; koprodukcija: Cankarjev dom.


Tatjana Tolstoj (1951) je ruska pisateljica, esejistka in javna intelektualka. Dvanajst let je na ruski televiziji vodila kultno pogovorno oddajo o kulturi in politiki, Šola obrekovanja. Velja za eno najbolj znanih pisateljic iz obdobja perestrojke ter post-sovjetskega časa. V osemdesetih in devetdesetih letih je živela v ZDA, kjer je poučevala na različnih univerzah. Še danes je povezana z ameriškim intelektualnim prostorom, redno piše za The New Yorker in The New York Review of Books.

Zbirka esejev Tatjane Tolstoj je prvi slovenski izbor ene najboljših esejistk našega časa. V njej je zbranih enajst esejev, ki so nastali v zadnjih tridesetih letih, od osemdesetih let in vse do danes. Med njimi vsak na svoj način tematizira rusko resničnost – od politike do vsakdanjega življenja; dotikajo pa se tudi občutka tujosti, drugačnosti – in iskanja lepote v njem.

Knjigo je prevedla Urša Zabukovec.

Pogovor bo vodil dr. Andrej Stopar, izbrane odlomke bo interpretirala igralka Barbara Ribnikar. Pogovor bo potekal v ruščini s simultanim tolmačenjem v slovenščino.

Fabula: Tatjana Tolstoj

1. mar. 2019 20:00
1. mar. 2019 20:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI