Festival Fabula
9. mar. 2019 20:00

Fabula: Rachel Cusk

Zaključek festivala
Produkcija festivala: Založba Beletrina; koprodukcija: Cankarjev dom

Obris je neverjeten uspeh. Med drugim mu z neposrednostjo in globino uspe na papir spraviti človeško raznolikost, pri tem pa vzdržuje elementarni užitek, zaradi katerega se delo bere, kot bi bilo triler. Spektakularni dosežek. – The Guardian

Rachel Cusk (1967) je kanadsko-britanska pisateljica. Njen prvi roman je izšel leta 1993, poleg literarne slave pa so veliko zanimanja zbudili tudi njeni eseji, predvsem A Life’s Work: On Becoming a Mother (2001) in Aftermath: On Marriage and Separation (2012). Leta 2014 je izšel prvi del trilogije romanov, ki nosi krovni naslov Obris – s katerim je dobila mednarodno pisateljsko slavo. Danes velja za eno najpomembnejših sodobnih pisateljic.

Obris je prvi del kultne trilogije Rachel Cusk, ki se je leta 2018 zaključil z romanom Kudos. S trilogijo se je Rachel Cusk prebila med sodobne klasikinje ter premaknila naše razumevanje literarne naracije. V središču romana (in trilogije) je prvoosebna pripovedovalka Faye, ki skozi zgodbe drugih izrisuje lastni portret, sliko ženske, ki se sooča z bremeni življenja: ločitvijo, družino, kariero, travmami, pričakovanji, negotovostjo in vsem drugim, kar je nemogoče upovedati, a nujno živeti.

Knjigo je prevedel Jernej Županič.

Pogovor bo vodila Staša Pavlović.

Odlomke bo interpretirala igralka Barbara Ribnikar.

Fabula: Rachel Cusk

9. mar. 2019 20:00
9. mar. 2019 20:00
Več terminov

Brezplačne vstopnice

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI