Pretekli dogodek
9. dec. 2019 19:00

Aljoša Bagola: Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke

Spremenimo pričakovanja in pričakujmo spremembe.
Predstavitev knjige

Povezuje Bernarda Žarn, glasba Balladero

 
Aljoša Bagola, eden najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev, izvrsten pripovedovalec zgodb, priljubljen predavatelj in kolumnist, s knjigo Kako izgoreti prinaša iskreno izpoved o soočenju z izgorelostjo.
Z bistroumnimi miselnimi obrati in domišljenimi besednimi igrami nas mojstrsko popelje med navdihujoče življenjske zgodbe, pretresljiva spoznanja, nepričakovane uvide in nevsakdanja razmišljanja o tem, kako se učinkovito spoprijeti s podivjanostjo sodobnega sveta ter kljub vsemu v njem najti kanček utehe, pomirjenosti in optimizma.
 

Zato se ne trudimo preveč z veličino. Zato se ne trudimo preveč s svojo zapuščino, zato ne potujmo s preveč prtljage, zato se ne predajajmo nepotrebnemu trpljenju. Smisel življenja ni v tem, kaj pustiš za seboj, ampak v tem, kaj življenje pusti v tebi.

O knjigi

V življenju ni vedno vse odvisno od nas, je pa od tega, kako življenje doživljamo, odvisna naša sreča. Kot sem po izkušnji z izgorelostjo ugotovil sam, se recept za srečo skriva v tem, da najprej opustimo neuresničljiva pričakovanja sveta, ki od nas zahteva nenehno vzhičenost. Recept za srečo se skriva v »biti v redu«. 
Želim si, da bi vas moja zgodba opogumila k soočenju z vsiljenimi pričakovanji, s samim sabo, svojimi vzorci in napačnimi predpostavkami o življenju, ki si ga po nepotrebnem otežujemo. Ko smo to pripravljeni ali prisiljeni storiti (pripravljenost je ob prisili navadno veliko večja), hitro ugotovimo, da je »biti v redu« le nekaj korakov stran.
Ta knjiga je torej primerna za vse, ki vas primež sodobnega življenja sili v previsoke obrate. Ali v prenizke. Namenjena je vsem, ki si prizadevate učinkovito uravnotežiti dolžnosti in radosti, skrbi in srečo, izčrpanost in izpolnjenost.
 

Aljoša Bagola: Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke

9. dec. 2019 19:00
9. dec. 2019 19:00
Več terminov

7 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

V sodelovanju z Založbo Mladinska knjiga.

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI