6. jun. 20:00

Nizozemski komorni zbor & HERMESensemble, tolkala

Dirigent: Peter Dijkstra

Avtor glasbe: Huang Ruo
Koncept in režija: Karmina Šilec 
Produkcija: Muziektheater Transparant & Nederlands Kamerkoor
Premiera: 22. aprila 2023, All Arias Festival, Bruges

Program: 
Huang Ruo. Med dvema svetlobama (Between Two Lights), vokalno gledališče v dveh delih

 

Projekt Med dvema svetlobama na abstraktni in univerzalni ravni interpretira Tibetansko knjigo mrtvih ter išče navdih v tistem trenutku zavesti, ko je luč minulega življenja ugasnila, svetloba prihajajočega pa se še ni pojavila. Glasbeno in gledališko popotovanje z besedo in glasbo ustvarja ta brezčasni prostor, v katerem ljudje čutijo in so občuteni, razmišljajo in so slišani, iščejo in so videni.

Avtorica vokalnega gledališča, osupljiva Karmina Šilec, dobitnica prestižne gledališke nagrade zlata maska (2016), ponovno navdušuje z izvirnostjo in konceptualno svežino. Odlično partnerstvo ji ponuja izjemen Huang Ruo, utemeljitelj kompozicijskega koncepta dimenzionalnosti, ki na novo definira Wagnerjevo idejo celostne umetnine, z rušenjem konvencionalnih meja med zahodno in vzhodno umetnostjo pa pod vprašaj postavi pojmovanje glasbene in kulturne drugačnosti.

 

Glasbeno gledališče Carmina Slovenica prežari dušo kot laserski žarek … to mora človek slišati in videti, da lahko verjame …
Parool

 

Omamno novo delo, delno opera, delno dinamična umetniška instalacija.
Wall Street Journal
 

Najbolj kipeča in nezadržno radoživa skladba večera je bil koncert za violončelo ... Razkrili so se vsi vizualni poudarki domišljije Huang Rua: delo je utripalo v barvah in gibanju.
Anne Midgette

Nizozemski komorni zbor & HERMESensemble, tolkala

6. jun. 20:00
Več terminov

24,00 | 30,00 | 40,00 | 50,00 EUR

20,00 EUR * * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

Spletna trgovina izdelkov

Spletna trgovina izdelkov

Skrbno izbrano ponudba različnih izdelkov in spominkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi slovenskimi oblikovalci ali so plod dela oblikovalskega tima Cankarjevega doma.

 

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI