Midori, violina
27. nov. 2018 19:30

Midori, violina & Özgür Aydin, klavir

Glasba kot sporočilo

Program:
Johann S. Bach, Sonata za violino in basso continuo v G-duru, BWV 1021
Cesar Franck, Sonata v A-duru
*
Franz Schubert, Sonata za violino in klavir v g-molu, D 408
Ottorino Respighi, Sonata za violino in klavir v h-molu, P 110

Vsi glasbeni ljubitelji poznajo zgodbo o enajstletni čudežni deklici s poetičnim imenom, ki je debitirala pod taktirko slovitega Zubina Mehte in se razvila v eno vodilnih violinistk našega časa.

Zanjo je popolnost samoumevna. Ob načelni predanosti čisti ideji glasbene sporočilnosti se Midori udejanja kot spoštovana koncertantka in vizionarska pedagoginja. Zavzema se za glasbeno izobrazbo mladih z manj razvitih predelov New Yorka in Japonskega, dejavno sodeluje pri človekoljubnih projektih ter z ambasadorstvom in dostopnimi koncerti po svojih močeh pripomore k boljšemu svetu.

Redki takšno prodorno intenzivnost pričarajo dobesedno iz nič.
Midori ne igra po strunah, temveč globoko v njih ... - The New York Times

Njen stalni komorni partner je turško-ameriški pianist Özgür Aydin, med drugim nagrajenec  tekmovanja ARD v Münchnu. Kritike in glasbeno javnost je osvojil z rahločutno in bleščečo igro ter izoblikovanim okusom. Izjemna glasbenika že vrsto let redno sodelujeta; družita ju ljubezen do repertoarne pestrosti in želja po posredovanju poglobljene sporočilnosti. Njuno muziciranje je prepričljivo in privlačno, uravnoteženost inštrumentov in dialoga pa skoraj brez primere.

Midori, violina & Özgür Aydin, klavir

27. nov. 2018 19:30
27. nov. 2018 19:30
Več terminov

15, 17, 20, 24 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI