Pretekli dogodek
21. nov. 2020 20:00

Il Pomo d’Oro - odpovedano oz. prestavljeno

Dirigent in čembalist: Maksim Jemeljaničev

Skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev drugega vala epidemije koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve in začasno zaprli vse razstave.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>
 


Solisti: Franco Fagioli Orest; Francesca Aspromonte Ifigenija; Francesca Ascioti Filoktet; Julia Lezhneva Hermiona; Krystian Adam Pilad; Renato Dolcini Toant

Program
Georg F. Händel, Orest, opera v treh dejanjih, HWV A11, koncertna izvedba

Operna mojstrovina Orest je Händlov slogovno koherenten pastičo, ki v prepričljiv dramski potek spaja skladateljeve najlepše arije iz starejših oper in oratorijev; interpretacije tega redkeje izvajanega dela se bo lotila zmagovita trojica: entuziastični Il Pomo d'Oro, »orkester leta 2018« (Gramophon), karizmatični in navdihujoči Maksim Jemeljaničev, prejemnik prestižne operne nagrade »novinec leta 2019«, in izvrstni kontratenor Franco Fagioli, »argentinski pevec leta 2017«.

Ljubljenci ljubljanskega občinstva se vračajo v družbi velikih zvezdnic, Julie Lezhneve, avtorice večkrat nagrajenih zgoščenk (Echo Klassik, Muse d'Or, Diapason d'Or itd.), in izvedenke za baročno glasbo, Francesce Aspromonte, ter vzhajajočih umetnikov mlajše generacije, ki gradijo intenzivno odrsko uspešno pot s poudarkom na dediščini baroka. 

Epizoda iz grške tragedije, ki osvetljuje znano zgodbo o matricidnem antijunaku Orestu in dolgo izgubljeni sestri Ifigeniji, tokrat na koncertnem odru.

Maksim Jemeljaničev prekipeva od energije: dirigira s skoraj manično silovitostjo, pozoren na vsak ritmični odtenek partiture, svoje glasbenike pa podžiga kot kočijaž, ki priganja vprego grivo stresajočih, čistokrvnih konj.
Bachtrack, 2018

Tudi v koncertni izvedbi se Franco Fagioli v popolnosti poistoveti z vlogo … Gestikulira, se šopiri, gostoli, zavzame prežo … olepšuje in krasi z osupljivo lahkotnostjo in prvovrstno muzikalnostjo. Bachtrack, 2018

Il Pomo d’Oro, bržkone najodličnejši baročni ansambel vseh časov.
Guido Fischer

Zaradi ustreznejše zvočne podobe bo koncert pred železno zaveso, na polni odrski postavitvi.

Il Pomo d’Oro - odpovedano oz. prestavljeno

21. nov. 2020 20:00
Več terminov

30. 42, 56, 65 EUR

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI