Pretekli dogodek
11. sep. 2020 19:30

Druga godba: Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbecove grape & San Salvador

Dvojni koncert

Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbecove grape (Slovenija) - premiera novega albuma
San Salvador (Francija)

Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbecove grape

Uršula Ramoveš, vokal; Joži Šalej, vokal, harmonika; Metod Banko, vokal; Janez Ramoveš, poezija

Po nekajletnem premoru je skupna URŠULA RAMOVEŠ IN FANTJE Z JAZBECOVE GRAPE letos marca pri založbi Celinka izdala nov album HRIBOVSKE BALADE, na katerem se nahaja 12 pesmi, ki so jih konec februarja posneli v ljubljanskem Studiu Metro. Album bodo premierno predstavili v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani v okviru abonmaja Druga godba. Tako kot na prejšnjih izdajah je tudi tokrat avtor vseh besedil Janez Ramoveš, avtorica glasbe pa Uršula Ramoveš. Slednja je avtorica in nosilka zasedbe, katere stalna člana sta še vokalist, pianist in harmonikar Joži Šalej ter vokalist in kitarist Metod Banko. Pri nastanku novega albuma so sodelovali gostujoči glasbeniki: skupna Martin Ramoveš Band (Martin Ramoveš, Marko Petrič in Rok Skoliber), Boštjan Gombač, Blaž Celarec in Nino de Gleria.

Glasba skupine Uršula Ramoveš in Fantje z Jazbecove grape je unikat in to ne samo slovenskega glasbenega prostora. Njihova glasba je žanrsko pestra, skoraj neulovljiva, njen skupni imenovalec pa je silovit avtorski naboj. V njej je zaslediti prvine alternativnega šansona, popevke, folka, slovenske kantavtorske tradicije, enta, ljudske glasbe, jazza, discipline klasične glasbe in še česa. Vse to se pretaka v poljubnem razmerju in vsakič drugače postavljenih orkestracijah.
kioskhmmhm, 2018
 

San Salvador

Gabriel Durif, vokal, tamburin; Eva Durif, vokal; Thibault Chaumeil, vokal, bas boben; Marion Lherbeil, vokal, bas boben; Laure Nonique Desvergnes, vokal; Sylvestre Nonique Desvergnes; vokal, tolkala

Šestčlanski vokalno-tolkalni kolektiv San Salvador se pri iskanju univerzalne folkore naslanja na okcitansko polifonijo, ukoreninjeno globoko v trubadursko tradicijo, ki še kroži med kulturami in glasbenimi zvrstmi. Okcitanščina v skladbah deluje kot ritmični inštrument, ki združuje poezijo s hipnotičnmi vokalnimi harmonijami in se dviga nad spreminjajočimi ritmičnimi vzorci tolkal.

Druga godba: Uršula Ramoveš in Fantje iz Jazbecove grape & San Salvador

11. sep. 2020 19:30
11. sep. 2020 19:30
Več terminov

18 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI