9. maj 20:00

Damir Imamović: Singer of Tales - prestavljeno

Nov termin koncerta je 6. oktober 2021.

Zasedba bo 6. oktobra nastopila ob 18.00 in 20.30. uri v Klubu CD. O menjavi vstopnic kupce obvestimo v začetku nove sezone.

Če se koncerta ne želite ali ne morete udeležiti, vam bomo izdali dobropis za drug dogodek ali vrnili kupnino.  Svojo željo po vračilu kupnine lahko posredujete na e-pošto vstopnice@cd-cc.si ali zamenjavo uredite v informacijskem središču.

 

Skladno z ukrepi in odloki Vlade RS za zajezitev širjenja koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve. V vseh prostorih Cankarjevega doma so skladno smernicami NIJZ zagotovljeni vsi pogoji za varen obisk razstav.

Več informacij o vračilu kupnine in urejanju dobropisa >>
Damir Imamović, glas, tambur, kitara; Derya Türkan, kemanče; Greg Cohen, kontrabas

Novice o novem velikem projektu Damirja Imamovića so se začele širiti v Ljubljani že jeseni 2018, ob gostovanju albanske skupine Saz'iso in njenega producenta, legendarnega Joeyja Boyda (Nick Drake, R.E.M, Fairport Convention ...). Ta je navdušeno pripovedoval o repertoarju, ki ga za novi album pripravlja Imamović z novo zasedbo, v kateri sta ob Ivani Đurič še velika glasbena maga Derya Türkan iz Turčije in Američan Greg Cohen (John Zorn Masada, Dave Douglas ...). Te novice je na silvestrskem koncertu 2018 v Klubu CD potrdil še sam mojster sevdaha. Ekipa se je zbrala v Berlinu, Boydu je pomagala Andrea Goertler, snemalec pa je bil nihče drug kot gremijevec Jerry Boys (Buena Vista Social Club, Ali Farka Touré). Album je ob izidu naletel na same hvalospeve in pred kratkim osvojil tudi nemškega gremija za najboljši tradicionalni album glasb sveta. Z njim Damir Imamović uresničuje glasbeno in profesionalno vizijo, ki jo je začel pred desetletjem. V Sloveniji, kjer si je pridobil zvesto občinstvo, smo ga lahko spremljali od začetka, z vsemi njegovimi projekti in različicami sevdaha, ki je z njim, Amiro, Božem Vrećem, Mostar Sevdah Reunion pa tudi več izvajalci starejše generacije doživel zavidljivo renesanso. Imamović ga je kot odličen inštrumentalist odpeljal še korak dlje, ga pustolovsko spustil v glasbene brzice, kjer je potreboval veliko spretnosti in strasti, da je iz njih vzplamtela nova presunljiva in uspešna zgodba. Zdaj jo lahko brezskrbno pripoveduje, poje in igra na odru za vsakega izmed nas in vse skupaj. Ponovno, a tako kot nikoli prej. Še vedno mladosten, a z muziko, ki je na novo dozorela v vsej svoji razkošnosti. 

Bogdan Benigar

Damir Imamović: Singer of Tales - prestavljeno

9. maj 20:00
6. okt. 20:00
Več terminov

15,00 | 20,00 | 23,00 EUR

12,00 EUR * 12* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI