Od marca do junija 2021

Abonma Liffe po Liffu

Abonma Liffe po Liffu letos na spletu

Filme abonmaja Liffe po Liffu boste letos spremljali na spletni strani Cankarjev dom LIVE https://live.cd-cc.si na območju Slovenije (s slovenskim IP-naslovom).
Ogled posameznega filma je mogoč od vključno prvega dne od 00.00 do zadnjega do 23.59 (termini so objavljeni ob posameznem filmu).

Cena abonmaja (6 filmov) je 35,40 EUR.
Cena ogleda posameznega filma je 6,90 EUR.


Kako kupim abonma ali vstopnice za posamezen film?
Vstopnice s kodo za ogled kupite v spletni trgovini na www.vstopnice.cd-cc.si ali na e-naslovu vstopnice@cd-cc.si. V spletni trgovini izberete posamezen film ali abonma ter izberete polje NAKUP. Če še niste prijavljeni v spletno trgovino Cankarjevega doma, najprej opravite registracijo, dodajte izbrane filme/abonma v košarico in opravite plačilo z izbranim plačilnim sredstvom. Na vstopnici, ki jo prejmete, je zapisana koda (v rdeči barvi), ki jo vnesete v https://live.cd-cc.si (podrobnejša navodila o unovčenju kod sledijo spodaj).

Ali lahko kodo vrnem ali zamenjam?
Menjava kode za ogled filma po nakupu ni mogoča, prav tako ne morete zahtevati vračila kupnine. Če kupljene kode ne uporabite, zanjo ne vračamo kupnine. Ob dokazani tehnični napaki pri ogledu filmov, ki je posledica delovanja organizatorja, bomo kupnino vrnili do konca leta 2021.

Ali imajo filmi podnapise?
Vsi filmi imajo slovenske podnapise.

Ali si lahko film ogledam tudi v tujini?
Ogled filmov je omejen le na območje Slovenije, saj so domači distributerji lastniki pravic zgolj za Slovenijo in tudi producenti podelijo pravice le za predvajanje v Sloveniji.

Na kateri napravi si lahko ogledam dogodek?
Možnosti je kar nekaj – ogled na pametni televiziji, prenosniku, tablici, pametnem telefonu. Če nimate pametne televizije, pa lahko računalnik/telefon povežete na svoj TV s HDMI-kablom. 
Kako lahko povežem računalnik s TV-jem?
Televizijski sprejemnik lahko povežete z računalnikom na več načinov:
• žično  – s HDMI-kablom
• HDMI je trenutno najboljši priključek za TV; HDMI nosi video signal visoke ločljivosti in zagotavlja tudi zvok; za najbolj preprosto izkušnjo poiščite novejši TV in osebni računalnik z uporabo tega vmesnika
• brezžično – na modernih napravah kot na primer: AppleTV, Chromecast, Amazon Fire TV stick (vsebujejo vse čarovnike za preprosto povezavo naprave s televizijo, ob pogoju, da vaš računalnik to podpira)

Pridružujemo si pravico do spremembe programa.

Za dodatna pojasnila in pomoč pri nakupu smo na voljo na info@cd-cc.si in vstopnice@cd-cc.si.

Podpora uporabnikom:
Mensur Hodžić M +386 31 388 911 E mensur.hodzic@cd-cc.si


Podrobnejša navodila za ogled filma na Cankarjev dom LIVE
https://live.cd-cc.si/pomoc

Na https://live.cd-cc.si se najprej registrirajte. Nato izberite film, za katerega ste kupili vstopnico in prejeli kodo, jo vnesete in začnete z ogledom.

 


Filmi abonmaja Liffe po Liffu tudi v videoteki DKino televizije Telekoma Slovenije

Naročnikom televizije Telekoma Slovenije, ki je že 25 let ponosni glavni pokrovitelj Liffa, so filmi letošnjega abonmaja Liffe po Liffu (razen filma Švic) na voljo v videoteki DKino.
Filmi so v videoteki DKino na voljo v kategoriji LIFFE PO LIFFU. Cena za film je 6,90 evra, kar je enako ceni nakupa v spletni trgovini Cankarjevega doma. Nakup filma v videoteki DKino se obračuna na mesečnem računu za komunikacijske storitve.

Če boste filme kupili v spletni trgovini Cankarjevega doma, kod, ki jih ob tem prejmete, v videoteki DKino ne morete izkoristiti.
 

dkino

 

 

 

 


Abonmajski filmi z letnico 2021 se kljub različnim tematikam posrečeno sestavijo predvsem na temo časa, natančneje spominjanja – in pozabljanja. Sadeži pozabe so zgovorni že v naslovu, junak se nekega dne zbudi in se ne spominja svojega življenja. Predpišejo mu zdravila proti amneziji, prestavijo ga v neke vrste kolonijo »pozabljivih duš«, toda dlje kot traja njegova rehabilitacija, bolj gledalec dvomi, ali se junak v tem svetu sploh želi spominjati minulih dogodkov. Spomin je kruta stvar, tega se najbolje zavedajo ljudje v totalitarnih režimih, ki so jim skušali prepovedati celo spomin na spomine. Tudi o tem govori film Dragi tovariši!, o fizični karanteni industrijskega mesteca v šestdesetih letih 20. stoletja ter o prepovedi spominjanja – in pričanja. Sistem je bil učinkovit, zgodba o masakru nad prebivalstvom je potrebovala pol stoletja, da je prišla v širšo zavest javnosti. A kjer velja prepoved, se razvije želja po njeni kršitvi, kar na lastni koži občuti iranski cineast Mohammad Rasoulof, čigar Zlo ne obstaja (s katerim je zmagal na Berlinalu) o smrtni kazni v Iranu spregovori brezkompromisno. Rasoulof »ukaz molka« krši dvakratno; prvič, rojake in svetovno javnost spominja, da smrtno kazen v njegovi domovini izvajajo dosledno, hladnokrvno, tako rekoč rutinsko, vsakodnevno, in drugič, na to jih spomni iz »ustvarjalnega pripora«, režiser namreč uradno ne sme ustvarjati in javno nastopati. Na nekaj podobnega skuša oblast spomniti junak Očeta, srbskega festivalskega hita, v katerem razvrednoteni in ponižani oče svoj upor izraža drugače, enako dosledno, a intimno, skoraj mučeniško – in nič manj ganljivo. Čas je pri njem relativen, vzame si ga toliko, kolikor je treba … Kar ni kompatibilno z vrednostnim sistemom junakinje Švica, zvezdnice družbenih medijev in »vplivnice«, pri kateri sta pomembni le instantna medijska pojavnost in slava, pregovorni dvorezni meč, ki ji spodnese tla pod nogami. V primerjavi s svetom kričeče zlaganih podob in cenenega blišča je usoda tihe, zadržane Asistentke morda najbolj zgovorna. Sčasoma vse pride na dan, in tisti, ki se spominjajo, nazadnje spregovorijo.

Simon Popek

Abonma Liffe po Liffu

Od marca do junija 2021
Več terminov

35, 40 EUR

Posamezna projekcija za izven: 6,90 EUR

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI