Past event
6 Sep 2021 19:30

Gala koncert glasbe iz muzikalov Stephena Sondheima

Dirigent: Simon Dvoršak
Orkester in zbor Slovenskega komornega glasbenega gledališča

Domači glasbeni navdušenci pripravljajo v Gallusovi dvorani koncertni poklon enemu najpomembnejših tekstopiscev in skladateljev ameriškega muzikala. Spoznali bomo avtorja, ki je živa legenda – lani marca je dopolnil visokih devetdeset let in že ob 70-letnici mu je eno najdražjih praznovanj v zgodovini osrednjega ameriškega kulturnega središča posvetil Kennedyjev center v Washingtonu. Je nosilec kar osmih gledaliških nagrad tony in posebne nagrade tony za življenjske dosežke v glasbenem gledališču, ima osem gremijev, oskarja za najboljšo izvirno pesem, Pulitzerjevo nagrado in vrsto drugih prestižnih odličij. Ob vsem tem pa je bil že deležen tako pomembne časti glasbene industrije, da kar dve prizorišči v najbolj ustvarjalnih muzikalskih središčih nosita njegovo ime – tako na newyorškem Broadwayu kot v londonskem West Endu.

Glasbeniki in pevci ga cenijo predvsem zaradi izjemne gledališke občutljivosti, ob tem pa drznosti pri obravnavi neobičajnih tematik, tudi vključevanju temnejših plati človeške narave, ki presegajo običajne vzorce muzikalskih libretov. Znana je njegova skladateljska celovitost, saj je glasbeno plat svojih del, za večino katerih je besedila napisal sam, oblikoval v izzivalnih in prefinjenih kompozicijskih izpeljavah, ob polnem upoštevanju zakonitosti priljubljenega gledališkega žanra.

Solisti Eva Černe, Nuška Drašček Rojko, Damjana Golavšek, Marjan Bunič, Gregor Ravnik in drugi bodo z zborom in orkestrom Slovenskega komornega glasbenega gledališča pod taktirko Simona Dvoršaka obudili najlepše pesmi in iskrive izraznosti iz muzikalov Company (Druščina), Follies, A Little Night Music, Sweeney Todd, Sunday in the Park with George, Into the Woods in drugih.
Gosta: David Amaro, Nina Pušlar

 

Vabljeni na gala koncert, ki bo v Gallusovi dvorani pričaral vibrantno ozračje broadwayske noči in počastil legendarnega ustvarjalca.

 

 

Gala koncert glasbe iz muzikalov Stephena Sondheima

6 Sep 2021 19:30
6 Sep 2021 19:30
Show more

15,00 | 19,00 | 22,00 | 25,00 EUR

13 EUR* * EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije

5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si

Solisti: (po abecednem vrstnem redu) Eva Černe, Nuška Drašček Rojko, Damjana Golavšek, Maša Medved, Željka Predojević, Gaja Sorč, Maša Tiselj, Neža Vasle, Marjan Bunič, Boštjan Korošec, Nejc Lisjak, Domen Križaj, Srđan Milovanović, Gregor Ravnik
Režija: Nejc Lisjak
Koreografija: Maša Vajda
Aranžmaji: Teja Komar, Leon Firšt in Iztok Kocen
Vizualna podoba: Maša Medved
 

V sodelovanju s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem
S podporo Veleposlaništva ZDA v Ljubljani
 

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

prijava

Bodite med prvimi ...

....  ki boste izvedeli, katere koncerte, predavanja, gledališka in plesna gostovanja in drugo pripravljamo v Cankarjevem domu,

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI