Obvestilo za abonente

Abonmaji in abonmajske vstopnice
V Cankarjevem domu ravnamo skladno z odloki, ki predpisujejo, kdaj bo delo v naših dvoranah spet steklo. Zdravje je na prvem mestu. Iskreno se vam zahvaljujemo za razumevanje in podporo kulturi in umetnosti, ki prav tako preživlja težke čase.

Prizadevamo si, da bi večino abonmajskih dogodkov, ki jih v sezoni 2019/20 nismo mogli izvesti, prestavili v sezono 2020/21. Najzahtevnejše je usklajevanje mednarodnih gostovanj, saj niso odvisna le od epidemioloških razmer in ukrepov pri nas, temveč tudi drugod po svetu.

Če odpadlih abonmajskih dogodkov ne bomo mogli nadomestiti, boste abonenti sezone 2019/20 ob obnovitvi abonmaja v novi sezoni 2020/21 (ali vpisu drugega abonmaja Cankarjevega doma) lahko uveljavljali sorazmerno znižanje cene novega abonmaja.

Če abonmaja ne boste obnovili, vam bomo sorazmerni delež cene, ki ste jo plačali za abonma 2019/20 (ta je odvisna od kategorije sedežev in popustov), povrnili v obliki dobropisa ali nakazila.
Naša prizadevanja so za zdaj usmerjena v iskanje nadomestnih terminov za odpadle abonmajske dogodke. Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba prireditev ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.


Da bi v novo sezono vstopili kar najbolje pripravljeni, vas prosimo, da odgovorite na nekaj anketnih vprašanj >>

 

Zlati abonma in Veličastnih 7
Zadnjih treh koncertov v okviru Zlatega abonmaja sezone 2019/20 in zadnjih dveh predstav abonmaja Veličastnih 7 žal ne bomo mogli nadomestiti. Imetnikom obeh abonmajev sezone 2019/20 bomo zato ob obnovitvi abonmaja v novi sezoni 2020/21 (ali ob vpisu drugega abonmaja Cankarjevega doma) upoštevali sorazmerno znižanje cene novega abonmaja.

Če abonmaja ne boste obnovili, vam bomo sorazmerni delež cene, ki ste jo plačali za abonma 2019/20 (ta je odvisna od kategorije sedežev in popustov), povrnili v obliki dobropisa ali nakazila.
 

Srebrni abonma
Prizadevanja za usklajevanje terminov prestavljenih dogodkov ob hkratnem upoštevanju epidemioloških razmer potekajo dnevno. Za organizacijsko zahtevnejše projekte še iščemo rešitve, za odpadla koncerta Srebrnega abonmaja pa smo nedavno objavili nadomestna termina: odpadli marčevski koncert čembalista Jeana Rondeauja bo na sporedu 9. oktobra 2020, težko pričakovani recital Grigorija Sokolova pa je prestavljen na 21. september 2020.

Oba koncerta bosta tudi del abonmaja 2020/21. Abonenti sezone 2019/20 boste ob podaljšanju abonmaja lahko uveljavljali sorazmerno znižanje cene (za oba prestavljena koncerta, ki sta bila že del abonmaja 2019/20). Če abonmaja ne boste podaljšali, boste ob predložitvi abonmajske vstopnice v Informacijskem središču prejeli brezplačni vstopnici za nadomestna koncerta.

Violinist Dan Zhu ne bo imel nadomestnega koncerta v sezoni 2020/21, zato bomo abonentom povrnili sorazmerni delež kupnine za abonma.

Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba koncertov ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.

 

Glasbe sveta
Koncert Sílvia Pérez Cruz presents Farsa (solo show) je prestavljen s 13. maja na 22. september 2020 ob 20. uri, Pantha du Prince pa se bo namesto 9. marca predstavil 13. decembra 2020 ob 19. uri; zaradi ustreznejše zvočno-vizualne podobe bo koncert v Linhartovi dvorani.
Kupljene vstopnice veljajo za oba nova termina.

Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba koncertov ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.
 

Moj prvi abonma
Za predstavi Kako zorijo ježevci (odpovedana je bila druga ponovitev ob 17. uri) in Na dvorišču ter animirana filma Zverjasec in Zverjašček si prizadevamo poiskati nadomestni termin v jesenskih mesecih. Ko bodo datumi predstav potrjeni, vas bomo o tem takoj obvestili. Vstopnice za prestavljene predstave veljajo na nadomestne termine in jih abonentom ni treba menjati.

Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba prireditev ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.
 

Abonma Ivan
Predstava Večer srečnih začetkov #3: miti, stvarjenja bo prestavljena v drugo polovico oktobra, za predstavo Moj lajf si prav tako prizadevamo poiskati nadomestni datum v jesenskih mesecih. Ko bosta nova datuma potrjena, vas bomo o tem obvestili. Vstopnice za prestavljene predstave veljajo v nadomestnih terminih in jih abonentom ni treba menjati.

Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba prireditev ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.
 

Abonma Cankar
V okviru abonmaja Cankar sta bili odpovedani dve predstavi. Prizadevali smo si za uskladitev nadomestnih terminov; plesna predstava dvojca MN Dance Company DE-SET je prestavljena na 25. oktober 2020, potrdimo lahko tudi, da bo Večer srečnih začetkov #3: miti, stvarjenja prestavljen v drugo polovico oktobra. Ko bo znan točen datum, vas bomo o njem takoj obvestili. Vstopnice za prestavljene predstave veljajo v nadomestnih terminih in jih abonentom ni treba menjati.

Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba prireditev ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.
 

Filmski abonma Liffe po Liffu

Filmska projekcija Izdajalec je prestavljena na 5. junij 2020 ob 19. uri. Nadomestni termin filmske projekcije Medtem ko vas ni bilo načrtujemo konec junija, film Parazit prestavljamo na jesen. O novih datumih bomo obveščali takoj, ko bodo potrjeni.

Vstopnice za prestavljene filmske projekcije veljajo v nadomestnih terminih in jih abonentom ni treba menjati.
Če bo v začetku jeseni 2020 jasno, da izvedba filmskih projekcij ne bo mogoča, bomo abonentom sorazmerni delež abonmajskih vplačil vrnili.
 

Imetniki kartice Cankarjevih torkov
Veljavnost članske izkaznice je podaljšana na leto in pol od dneva nakupa.

Koncert Same babe in Jani Kovačič je z 10. marca prestavljen na 8. september 2020, dvojni koncert Natalija Šaver in Emilia Mårtensson bo namesto 17. marca na sporedu 20. oktobra 2020, projekt Bratko Bibič - Gostovanja: Hommage a cliché je s 7. aprila prestavljen na 27. oktober 2020, koncert Pixvae pa s 24. marca na 17. november 2020.

Koncert zasedbe Pulcinella je odpovedan.

Tags
Most read

Rescheduled all events, all exhibitions are temporarily closed

Childhood Cancer Awareness Month

Safety and Health at Cankarjev dom Events

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI