2 Oct 19:30

Mladi mladim - Izbranci avdicije


Prireditev je skladno z uredbo Ministrstva za zdravje prestavljena s 30. marca na 2. oktober 2020.

Več o prestavljenih/odpovedanih prireditvah>>

 

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si ali telefonski številki 01/2417-299 vsak delavnik od 10. do 15. ure ter prek zasebnih sporočil na družbenih omrežjih CD.


V sodelovanju z Glasbeno mladino ljubljansko

Klavirski trio Rêverie
Tanja Činč, klavir
Mojca Jerman, violina
Katarina Leskovar, violončelo

 

Spored:
Anej Černe: Trio * krstna izvedba
Ludwig van Beethoven: Allegretto za klavirski trio v B-duru, WoO 39
Dmitrij Šostakovič: Klavirski trio št. 2 v e-molu, op. 67
Andante – Moderato
Allegro con brio
Largo
Allegretto

 

 

 

Klavirski trio Rêverie sestavljajo mlade glasbenice, večkratne nagrajenke domačih in mednarodnih tekmovanj. Po prejetih prvih nagradah na tekmovanjih Primoža Ramovša, Tartinija in Grand Prize Virtuoso so koncertirale v številnih mestih doma in po svetu. Odpravile so se na turnejo v Argentino, kjer so izvedle šest koncertov, igrale so v Beethovnovi hiši v Bonnu, v Parizu, Londonu, Budimpešti, Kilchbergu, Trstu, Devinu in v Zagrebu. V letih skupnega delovanja so prav tako izvedle številne koncerte doma, v Sloveniji, pod pokroviteljstvom Imaga Sloveniae, Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije ter na festivalih: Gallus Fest (Idrija), Festival Tartini (Koper), koncertni abonma na gradu Rače in Wolfov koncertni abonma (Slovenj Gradec). 

Premierno so izvedle deli slovenskih skladateljev, napisani prav za njih: In memoriam Tomaž Lorenz skladatelja Uroša Rojka ter Koncertni tango za klavirski trio in simfonični orkester skladatelja Leona Firšta. Slednjega so pod vodstvom dirigenta Mihe Rogine izvedle s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija na odprtju poletnega festivala 2017 Imaga Sloveniae. V juliju 2015 so članice tria v studiu Činč posnele promocijski CD. Skupaj delujejo od jeseni 2012. Do leta 2016 je bil njihov profesor Tomaž Lorenz, pozneje pa so se izobraževale pod mentorstvom prof. Chie Chouja na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. V minulih letih so se tudi izpopolnjevale pri priznanih profesorjih, kot so Homero Francesch, Nora Chastain, Wen-Sinn Yang, Daniel Rowland, Julian Arp in Trio di Parma. 

 

Mladi mladim - Izbranci avdicije

2 Oct 19:30
Show more

5 EUR

5% popust ob nakupu na cd-cc.si

Ivanka

Ivanka

Ivanka
najboljša spremljevalka na prireditve.

Uršula Cetinski

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.

Vabljeni k branju.

© Cankarjev dom

Cookies   Production: ENKI