20. - 29. mar.

23. Pripovedovalski festival

Večer nesrečnih koncev
Pretekli dogodek
Foto: Nada Žgank
Pretekli dogodek
pripovedovalski festival
Pretekli dogodek
pripovedovalski festival
Pretekli dogodek
23. mar.
Prost vstop

pripovedi moje babice
Pretekli dogodek
pripovedovalski festival
Pretekli dogodek
28. mar.
8 EUR

Pripovedovalke in njihova vloga v tradicionalni družbi
Zajtrk z dr. Svetlano Slapšak in Shonaleigh Cumbers

Večer resničnih zgodb
Pretekli dogodek
29. mar.
10 EUR

Zaključek 23. Pripovedovalskega festivala

Celoten program festivala: www.pripovedovalskifestival.si

Ob nakupu 5 ali več vstopnic za predstave v Cankarjevem domu priznamo 10% popust.
 

Slovenski Pripovedovalski festival je eden najstarejših tovrstnih v Evropi in v ospredje postavlja pripovedovanje kot performativno formo. Izhaja iz prepričanja, da so lahko skrbno izbrane in vešče povedane (ljudske in biografske) zgodbe gradivo, s pomočjo katerega razmišljamo o sodobnem času. Festival zadnja leta vse bolj postaja tudi prostor raziskovanja, mednarodnega, produkcijskega in umetniškega povezovanja ter razvijanja novih vsebin, ki si za izhodišče jemljejo naslednji vprašanji: Kako nas lahko z odra danes nagovori najstarejša literatura, ki se je primarno izoblikovala skozi ustni prenos? In kaj vse je še lahko pripovedovanje kot performativna forma? V letu 2020 se festivalski program posveča vprašanju razmerja prostora in zgodbe.

Skozi odrske pripovedovalske produkcije, filmske projekcije in predavanja bodo pripovedovalci, glasbeniki in predavatelji razmišljali o tem, kako izkušnja prostora in pokrajine določata pomene zgodbe, ki je izrasla iz njiju, kako so včasih ljudje z zgodbami udomačevali človeku nevarno naravo, kako imaginarni svetovi poglabljajo razumevanje naših svetov, ter kako lahko dobra pripoved s svojo vsebino zaznamuje in spremeni pomen konkretnega prostora. Zanimalo nas bo, kako zgodbe živijo v spominu pripovedovalcev in kakšna pripovedovalska forma je potopis. Poleg izvrstnih domačih ustvarjalcev bosta nastopila tudi dva mednarodna gosta: indijski pefromer Abhishek Thapar in nosilka judovske pripovedne tradicije Drut’sylo Shonaleigh Cumbers.

Blog Uršule Cetinski

Generalna direktorica CD,
Uršula Cetinski,
svoje misli o prireditvah
in drugem aktualnem dogajanju
v CD in širše
strne v kratke zapise.
 

Naše dvorane

Gallusova, Linhartova, Kosovelova, Klub CD, dvorana Duše Počkaj, Klub Lili Novy, preddverja, galerije in konferenčni prostori

© Cankarjev dom

Piškotki   Produkcija ENKI