Nakup
Štihova dvorana

Termini:
1. Mar. 2017 19:00
5, 3* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

NatisniGeneralni pokrovitelj festivalaFestival Tolstoj, iskalec resnice, Cikel pripovedno-pogovornih doživetij Carmen L. Oven


Tolstojanstvo – zagovarjanje ljubezni in dobrega do vseh ljudi


Tolstojanstvo – zagovarjanje ljubezni in dobrega do vseh ljudi

» … ljubil je pa vse in v ljubezni živel z vsem, s čimer ga je vezalo življenje, posebno s človekom – ne z določenim, ampak s tistimi, ki jih je imel pred seboj.« (N. L. Tolstoj, o Platonu Karatejevu, Vojna in mir)

Tolstoj pred kritično točko spreobrnitve in po njej kot pisec ni bil isti, trdi literarna zgodovina. A ves čas je bil in je ostal človek, zavezan iskanju duhovnega bistva. Na poti popolne spreobrnitve verjame, da je jedro vsakega človeka v njegovi sočutnosti in zmožnosti za ljubezen. Kako blizu smo temu jedru v sebi v času, ki v marsičem ni naklonjen sočutju in ljubezni?

Gosta: Ksenija Malia Leban in izr. prof. dr. Gregor Žvelc

Ksenija Malia Leban. Je konferenčna tolmačka in svetovalka, obporodna spremljevalka – doula in voditeljica rdečih šotorov, ki je v hudi prometni nesreči doživela obsmrtno izkušnjo. Ta jo je obrnila še globlje v ljubezen do sveta, v katerem živi kot sogovornica širokega duha in drzne misli.

Izr. prof. dr. Gregor Žvelc. Klinični psiholog in psihoterapevt (Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, Oddelek za psihologijo; Univerza na Primorskem, UP FAMNIT, Oddelek za psihologijo). Je mednarodni učitelj in supervizor integrativne psihoterapije v okviru International Integrative Psychotherapy Association in ustanovitveni član Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo. Je sourednik mednarodne revije International Journal of Integrative Psychotherapy in avtor knjige Razvojne teorije v psihoterapiji.

 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo