Nakup
Klub CD

Termini:
13. Feb. 2017 19:00
5, 3* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

NatisniGeneralni pokrovitelj festivalaFestival Tolstoj, iskalec resnice, Cikel pripovedno-pogovornih doživetij Carmen L. Oven


Samooskrba
Gosta: Nara Petrovič in dr. Jože Podgoršek

Ko se je L. N. Tolstoj s svojo ženo naselil na posestvu v Jasni Poljani, je odpustil vso služničad ter začel sam grebsti po prsti in kmetovati. Če bi vedel, kdaj orati in če bi znal bolje, ne bi izstradal prašičev skoraj do smrti … in ta poskus velikega moža se ne bi končal klavrno, kot se je.

V Sloveniji znamo orati, vemo, kako bi lahko drugače …Zakaj torej še vedno le približno 40-odstotna splošna prehranska samooskrba kot v prejšnjih letih?

Gosta: Nara Petrovič in dr. Jože Podgoršek

Nara Petrovič. Samostojni raziskovalec škodljivih navad, soustvarjalec lepšega sveta, pisatelj, ki je človeku napisal navodila za uporabo – človeka. Je predavatelj, sonaravni kuhar, bosonogi raziskovalec človekovih meja in trajnostne naravnanosti ter človek, ki je uresničil svoje sanje. Živi z naravo. In v njej!

Dr. Jože Podgoršek. Prvi varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano je dekan Visoke šole za upravljanje podeželja Grm v Novem mestu, oče petih otrok, pridelovalec … ter snovalec zamisli, ki v slovenskem in širšem prostoru kličejo po posnemanju.

 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo