Kosovelova dvorana

Termini:
17. Jan. 2017–14. Feb. 2017
Komplet 7 predavanj: 20, 15* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

NatisniGlavni pokrovitelj festivala Tolstoj, iskalec resniceOb uprizoritvi Vojna in mir, Festival Tolstoj, iskalec resnice


Osvobojen bremena vrednot – Tolstoj, kulturni revolucionar
Predavanja dr. Svetlane Slapšak

Ob osrednjem dogodku festivala – uprizoritvi gledališke koprodukcije SNG Drama Ljubljana, Mestno gledališče ljubljansko, Cankarjev dom Vojna in mir je dr. Svetlana Slapšak pripravila cikel sedmih predavanj, s katerimi bo osvetlila kompleksnost tega zgodovinskega romana in odstrla vse nefiktivne eseje o naravi vojne in zgodovine ter kontekstualizirala roman v luči sodobnejših videnj.

Dr. Svetlana Slapšak je znanstvenica svetovnega pomena. Predavala je na številnih jugoslovanskih, evropskih in ameriških univerzah, bila je redna profesorica za antropologiijo antičnih svetov, spolov ter balkanologije na nekdanji Fakulteti za podiplomski humanistični študij v Ljubljani, kjer je bila vrsto let tudi dekanja. Obseg njenega strokovno-znanstvenega, ustvarjalnega in publicističnega dela je osupljiv: objavila je več kot petdeset knjig in zbornikov, prek štiristo študij (lingvistika, antične študije, balkanologija, študije spola), prek tisoč esejev, roman Leon in Leonina, številne prevode iz stare in nove grščine, latinščine, francoščine, angleščine in slovenščine v srbščino, iz stare grščine pa je prevajala tudi v slovenščino; že šestnajst let v mariborskem Večeru lahko prebiramo njeno kolumno.

 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo