Nakup
Klub CD

Termini:
25. Jan. 2017 19:00
5, 3* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

NatisniGeneralni pokrovitelj festivalaFestival Tolstoj, iskalec resnice, Cikel pripovedno-pogovornih doživetij Carmen L. Oven


Alternativni načini razumevanja narave


Danes, 25. 1., Ira Zorko zaradi bolezni ne bo nastopil na dogodku
Carmen L. Oven se bo o Tolstojevem doživljanju narave pogovarjala le s Sanjo Lončar.Človek, ljubila te bom, ko boš ti, človek, ljubil sebe. Saj le tako boš ti, človek, ljubil tudi mene …
Morda je Lev Nikolajevič Tolstoj slišal ta šepet narave, ki ga je klicala in doklicala, da se je obrnil k zemlji. Slišal jo je, ker jo je resnično poslušal. Tudi nekateri med nami poslušajo naravo – tako pozorno, da jo tudi slišijo. S tem prepoznavajo vodila, kako soživeti z naravo, da bi jo doživeli v njeni polni in neponižujoči prepletenosti z vitalnim delom njenega bitja – s človekom. Torej, s samim sabo. Kako nesebično odpirati oči, srce in um, da bi razumeli naravo in od nje – v njej lastnem ritmu – tudi največ imeli?

Gosta: Sanja Lončar in Ira Zorko

Sanja Lončar. Ko jepred dvajsetimi leti redno službo v Vojvodini zamenjala za pot svobodne raziskovalke v Sloveniji, si ni predstavljala, da bo vodja izjemno uspešnega projekta Skupaj za zdravje človeka in narave in urednica revije, ki jo bere sto petdeset tisoč ljudi. Prisluhnila je naravi navznoter, da lahko zdaj svobodno prisluškuje naravi navzven in nam posreduje bistvena sporočila, kako ne le preživeti, pač pa tudi (do)živeti.

Ira Zorko. Arhitekt, predavatelj in pridelovalec po načinu permakulture je kot snovalec alternativnega v mestih in takrat eden od treh v ekipi vstopil v nekdanje politične zapore in vanje kot eden od treh ključnih snovalcev zapisal novo zgodbo. Zgodbo naduspešnega hostla Celica. Moral je razumeti naravo preteklosti, da je lahko ustvaril resničnost sedanjosti. Kot snovalec zelenega v mestih pa glasno opozarja na to, da ne obstaja prostor, v katerem bi razumljena narava lahko škodovala.

 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo