Nakup
Klub CD

Termini:
14. Feb. 2017 19:00
14, 9* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

NatisniGlavni medijski pokroviteljMedijska pokroviteljaCankarjevi torki


ZIMSKI JAZZROCK VRHUNEC / WINTER JAZZROCK SUMMIT FEEDBACK + EIVIND AARSET QUARTET + ADHD
Trojni koncert

Feedback: Matej Magajne, kitara; Andrej Klavžar, bas; Miloš Leban, klaviature; Andrej Maver, bobni
Eivind Aarset Quartet: Eivind Aarset, kitara; Audun Erlien, bas; Wetle Holte, bobni; Erland Dahlen, bobni, tolkala
ADHD: Óskar Gudjónsson, saksofoni; Ómar Gudjónsson, kitara, bas; Davíd Þór Jónsson, orgle hammond, sintetizator moogs, klavir rhodes, klavir, bas; Magnús Trygvason Eliassen, bobni

Večer bo potekal v treh delih, odprla pa ga bo slovenska zasedba Feedback iz Tolmina, že več let ena vodilnih v jazzrock fusionu. Njeni inštrumenti so pretežno iz sedemdesetih, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Z igranjem izražajo svoja čustva, od tod tudi razgibanost skladb, katere skupno ustvarjajo na podlagi improvizacije.

Eivind Aarset je eden vodilnih norveških in evropskih kitaristov, ki smo ga lahko občudovali v več zasedbah in ob veliko glasbenikih, od Raya Charlesa do Nilsa Pettra Molvaerja. Tako kot prejšnji album je tudi njegov zadnji, Atmospheris, izšel za založbo ECM, to pa je že njegov sedmi album, ki ga je podpisal kot vodja zasedb. Eivindu Aarsetu je uspel velik podvig pri oblikovanju takoj prepoznavnega zvoka in njegovem hkratnem stopnjevanju z zavzetim raziskovanjem vseh glasbenih možnosti, ki jih je mogoče najti ali si jih zamislitiEivind Aarset, guitar; Audun Erlien, bass; Wetle Holte, drums; Erland Dahlen, drums, percussion.

ADHD je veliko odkritje jazz sejma Jazzahead v letu 2015 in ena najbolj atraktivnih koncertnih skupin z Islandije, ki je polna vrelcev najrazličnejših glasbenih izvajalcev in zvrsti. ADHD bo na prvem nastopu v Sloveniji predstavil svoj peti album, potem ko je že leta 2009 dobila priznanje za najboljši album leta na Islandiji. Njihove skladbe so zelo dinamičen spoj številnih prvin; občasno melanholične, zatem pa vedre, mehke, glasne in vse, kar je še vmes.


 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo