Gallusova dvorana

Termini:
8. Okt. 2014 19:30
20, 23, 27, 32 €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

NatisniPokrovitelj koncerta Porsche Slovenija, d.o.o.Srebrni abonma in za izven


Yuja Wang, klavir
Odpoved koncerta

Z obžalovanjem vam sporočamo, da je pianistka Yuja Wang svoj ljubljanski recital zaradi poškodbe odpovedala.

Prizadevali si bomo, da bi karizmatična mlada umetnica v letošnji sezoni Srebrnega abonmaja kljub temu nastopila.


Če bo to izvedljivo, bomo nov termin njenega koncerta pravočasno objavili, sicer pa bomo poskrbeli za ustrezno dopolnitev abonmajskega programa.


Vse, ki ste kupili vstopnice v izvenabonmajski prodaji, prosimo, da v Informacijskem središču do 7. novembra 2014 prevzamete kupnino.

Program
Franz Schubert/ F. Liszt, Ljubezensko sporočilo, Postanek (Labodji spev, D 957)
Franz Schubert / F. Liszt, Mlinar in potok (Lepa mlinarica, D 795)
Franz Schubert, Sonata v A-duru, D 664

***

Aleksander Skrjabin, Preludij za levo roko, op. 9, št. 1
Aleksander Skrjabin, Preludij v Fis-duru, op. 11, št. 8
Aleksander Skrjabin, Fantazija v h-molu, op. 28
Aleksander Skrjabin, Preludij v b-molu, op. 37, št. 1
Aleksander Skrjabin, Dve pesmi, op. 63
Aleksander Skrjabin, Sonata za klavir št. 9 v F-duru, op. 68, “Črna maša”
Mili Balakirev, Islamej, orientalska fantazija za klavir

Mlada kitajska pianistka Yuja Wang na izjemno tekmovalnem pianističnem obzorju vidno izpisuje svoje ime. Njena odlika ni le osupljiva tehnična dognanost, ampak predvsem karizmatična energija, s katero globoko podoživlja dobro znani in priljubljeni repertoar 19. in 20. stoletja. Zaslovela je že kot otrok, posnetek enega prvih njenih nastopov še danes vzbuja navdušenje.

Diplomirala je leta 2008 na Curtisovem glasbenem inštitutu v razredu Garyja Graffmana, mentorja prve kitajske pianistične zvezde Lang Langa. Že leta 2006 je prejela nagrado za mlade glasbenike gilmor, 2010 je osvojila prestižno štipendijo Averyja Fisherja. Ob prvem posnetku Sonatas & Etudes za založbo Deutsche Gramophon, s katero ima ekskluzivno pogodbo, je postala glasbenica leta 2009 Classic FM, njen drugi posnetek Transformation je bil nagrajen z echo klassik. Že od enaindvajsetega leta je zaželena gostja festivala vrhunskih umetnikov v Verbierju, njeno nadarjenost je zgodaj prepoznal dirigent Claudio Abbado. Pod njegovo taktirko je nastopila na Lucernskem festivalu in skupaj z Mladinskim orkestrom Gustava Mahlerja gostovala na Kitajskem. Yuja Wang letno pripravi več kot sto koncertov z vrhunskimi orkestri, kot so Newyorška filharmonija, orkester Concertgebouw in Tokijski simfonični orkester, z najodličnejšimi dirigenti sveta Michaelom Tilsonom Thomasom, Gustavom Dudamelom in Zubinom Mehto.

Pianistični recital Yuja Wang zasnuje po svoji temperamentni naravi ter, kot pravi, »v ravnovesju med kakovostjo in radovednostjo«. Takšen je tudi program, ki ga prvič predstavlja v Ljubljani; tehnično vrtoglavo zahteven, hkrati pa izjemno čustveno izrazen, rahločuten in poetičen.

 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo