Nakup
Klub CD

Termini:
31. Jan. 2017 20:00
14, 9* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

NatisniGlavni medijski pokroviteljMedijska pokroviteljaCankarjevi torki


ROSCOE MITCHELL SEXTET »TRIBUTE TO JOHN COLTRANE«
Roscoe Mitchell je vodilna oseba avantgardnega jazza in sodobne glasbe

Roscoe Mitchell, altovski, sopranski saksofon, flavta; Mazz Swift, violina; Tomeka Reid, violončelo; Junius Paul, Silvia Bolognesi, kontrabas; Vincent Davis, bobni

Roscoe Mitchell je ena redkih še živečih jazzovskih legend iz Chicaga in njegove scene AACM, s katere so izšli The Art Ensemble Of Chicago z Mitchellom kot njenim ustanovnim članom, Sun Ra in številni drugi. Leti 2016 in 2017 sta tudi obletnici rojstva (90) in smrti (50) znamenitega Johna Coltrana, zato se mu velikani jazza posvečajo s svojimi avtorskimi projekti.

Posnel je 87 albumov in napisal več kot 250 skladb, ki se razpenjajo od klasičnih do sodobnih, od neukročenega udarnega free jazza do filigranske komorne glasbe. Obvlada glasbila iz družine saksofonov, od sopranina do basovskega saksofona; družino kljunastih flavt, od sopranina do basovske flavte; flavto, pikolo, klarinet in prečno flavto. Več kot 35 let snuje kompleksno tolkalo z imenom Percussion Cage (perkusijska kletka), ki ga sestavljajo glasbila iz Amerike, Kitajske, Tibeta, Afrike, Avstralije, Švice, Francije, Nemčije, Italije in Turčije, kot tudi najdena, ready-made glasbila. Roscoe Mitchell se je rodil v Chicagu, Illinois, 3. avgusta 1940.

Sextet, ki bo nastopil v Ljubljani, bo Mitchell prvič predstavil dva dni prej v Milanu, nato pa bo nadaljeval pot v še nekaj izbranih mestih v Evropi. Njegov klubski koncert bo ena redkih priložnosti, da tega 76-letnega skladatelja in pihalca, ki je posnel 87 albumov in napisal več kot dvesto petdeset skladb, še vidimo delavnega in v odlični, velemojstrski formi.


Bilbi + Peter Dekleva
BILBI + PETER DEKLEVA
Bilbi predstavlja novi album Šibke točke, z uvodom
4. Apr.
14, 9* EUR
podrobneje
nakup
 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo