Nakup
Gallusova dvorana

Termini:
27. Mar. 2017 20:00
18, 22, 26, 31, 15* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Natisni

 
Peter Lovšin in Španski borci: Območje medveda
Ob izidu jubilejnega 10. albuma in pregled vrhuncev 40-letnega ustvarjanja

Gostje: Big Foot Mama, Pankrti, Prismojeni profesorji bluesa

Peter Lovšin je na svoji uspešni poti sodeloval s številnimi glasbenimi producenti od legendarnih Buldožerjev Borisa Beleta in Boruta Činča, Magnifica, hrvaškega mojstra Denikena ter do slovitega Jamajčana Briana Jobsona. Tokrat bo Peter Lovšin studijsko sobo zasedel s priznanim ljubljanskim producentom Žaretom Pakom.

Gre za jubilejni deseti solo album, simbolično imenovan Območje medveda, ki bo izšel za darilo ženam v začetku marca 2017. Ob koncu istega meseca, bolj natančno 27. marca, bo Lovšin imel veliki promocijski koncert v Cankarjevem domu, na katerem se bo izteklo tudi snemanje celovečernega dokumentarnega filma pod okriljem produkcijske hiše Sever&Sever. Poleg številnih drugih gostov se mu bo na odru pridružila tudi skupina Big Foot Mama, ki mu je bila ob boku že v začetku samostojne kariere in s katerimi bo že 15. januarja 2017 v eter poslal prvi singel z albuma Ti lahko.

Na albumu Območje medveda bo sicer 12 povsem novih Lovšinovih pesmi, med sodelujočimi velja za zdaj omeniti vsaj še kitarskega profesorja Mateja Mršnika kot neformalnega vodjo imenitne spremljevalne zasedbe in seveda Pankrte, s katerimi bo Peter posnel sploh prvi novi komad po več kot tridesetih letih. Premiero videospota za to pesem napovedujejo na dan zmage, to je 9. maj 2017.


O Petru Lovšinu
Glasnik legendarnih Pankrtov in vodja popularnih Sokolov je po devetih samostojnih albumih lansko jesen zaokrožil svoj tekstovni opus z antološko zbirko Moj pogled na svet. Knjigi, ki je naletela na zelo topel odziv publike, saj so jo morali že po dveh mesecih ponatisniti, je priložil tudi CD z istoimenskim singlom, ki že napoveduje njegov novi album Območje medveda. Medtem Lovšin uspešno predstavlja njegov pogled na svet tudi na koncertnih odrih široko po državi, tako z udarno rockersko selekcijo Španskih borcev kot z akustično zasedbo.

Peter Lovšin je za svoje delo prejel vrsto odmevnih cehovskih nagrad, začenši leta 1980 s takrat prestižnim priznanjem sedem sekretarjev Skoja za debitantski album Pankrtov Dolgcajt. Dve leti pozneje so postali Pankrti rockovska skupina leta v Jugoslaviji po izbiri revije Džuboks. Lovšinova druga skupina Sokoli je osvojila zlato noto za najboljši rockerski bend v Sloveniji, Peter pa najvišji nagradi pri nas, tudi za svoja solistična albuma Hiša nasprot sonca in Zadnji križarski pohod, za svoje nosilce zvoka pa je prejel tudi več zlatih in srebrnih plošč.

Kot posebno zanimivost velja omeniti Lovšinov prispevek pri prvem rock muzikalu pri nas, Shakespearovi Komediji zmešnjav, saj je bil pri predstavi, ki je v drami SNG v Ljubljani naletela na izreden odziv občinstva, avtor vseh songov. Petra poznamo tudi kot avtorja več športnih himen, za vedno pa bo ostala v spomin zapisana njegova zgodovinska Slovenija gre naprej.

 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo