Nakup
Slovenska filharmonija

Termini:
25. Jan. 2017 19:30
15, 19, 11* €

Pri spletnem nakupu vstopnic za posamezne predstave prek www.cd-cc.si obiskovalcem nudimo 5% popust!

Natisni

Srebrni abonma in izven


Bernarda Bobro, sopran & Tina Žerdin, harfa
Dunajski glasbeni krog

Program
Eva Dell'Acqua, Villanelle
Gabriel Fauré, Impromptu za solo harfo, op. 86
Gabriel Fauré, izbor pesmi
Ivo Petrić, Elegija na ime Carlosa Salzede, za solo harfo
*
Claude Debussy, izbor pesmi
Carlos Salzedo, Pesem v noči za solo harfo
Maurice Ravel, Pet grških ljudskih napevov, prir.

Slovenska sopranistka Bernarda Bobro je zaželena gostja svetovnih koncertnih in opernih odrov. Mednarodna strokovna javnost jo ocenjuje kot vrhunsko umetnico z izvrstno tehniko in briljantno barvo glasu. Sodeluje s priznanimi dirigenti – njeno mojstrstvo sta cenila Claudio Abbado in Nikolaus Harnoncourt. Kot članica dunajske Ljudske opere je zablestela z naslovno žensko vlogo v Humperdinckovi operi Janko in Metka. Že leta 2003 je debitirala na festivalu v Bregenzu, 2005 na Menuhinovem festivalu v Gstaadu, 2006 pa na poletnem festivalu v Salzburgu. Leta 2010 je prvič nastopila kot Marzellina v Fideliu v Nizozemski nacionalni operi, z Violeto iz Verdijeve Traviate je navdušila v Državni operi v Stuttgartu, londonskem Covent Gardnu in na Dunaju. V operi Garnier je sodelovala v Mozartovi operi Così fan tutte kot Despina, 2016 pa je debitirala v Operi v Seattlu z vlogo Grofice v Mozartovi Figarovi svatbi.

Harfistka Tina Žerdin je z odliko magistrirala na dunajski Visoki šoli za glasbo, deluje pa kot solo harfistka številnih vrhunskih orkestrov in ansamblov (Dunajski komorni orkester, Dunajska akademija, Avstrijsko-madžarska Haydnova filharmonija) ter gostuje v dunajskih opernih hišah.

Kljub svetovni slavi se Bernarda Bobro rada vrača na slovenska prizorišča in z veliko naklonjenostjo izbira tudi izvirni program slovenske glasbene ustvarjalnosti. Tina Žerdin pa je pred kratkim slovensko ustvarjalnost ponesla na Dunaj, kjer je predstavila svojo zgoščenko Harfonija slovenskih avtorjev.

 KOMENTAR | število komentarjev: 0
Vaše ime
Naslov komentarja
Vpišite znake na desni:
Sporočilo